Címlap

Bejelentkezés


A magyar élelmiszerexport bővítéséről tárgyaltak Vietnámban

Rovat(ok):

A magyar élelmiszerexport bővítéséről tárgyalt Kardeván Endre államtitkár Hanoiban, a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság ülésén - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t kedden.

A VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára Diep Kinh Tan vietnámi agrárminiszter-helyettessel a több évtizedes múltra visszatekintő halászatfejlesztési, valamint a baromfi-, sertés- és nyúltenyésztési együttműködés élénkítéséről egyeztetett. A két szakember az élelmiszerbiztonság és az állategészségügy területén történő együttműködés elmélyítése érdekében nyilatkozatot írt alá, valamint megbeszélést folytattak a sertéshús és a baromfihús exportjához szükséges állategészségügyi exportbizonyítványokról.

A vízipari munkacsoportban mindkét ország megerősítette szándékát a szennyvíztisztításhoz kapcsolódó technológiák, az ivóvíz-ellátás, valamint a vízgazdálkodás további területein történő együttműködés szorosabbra fűzéséről. Kardeván Endre meghívta vietnámi tárgyalófelét a 2013-ban, az ENSZ égisze alatt Magyarországon megrendezendő Víz világkonferenciára.VEDD A MAGYART